dilluns, 23 de novembre del 2015

treballem la empatia a través dels contes

Sovint expliquem histories  als nostres infants on els protagonistes són herois que salven a les seves princeses de les urpes dels malvats malvats monstres. Però ens hem preguntat alguna vegada  si aquestes feres són realment tant dolentes com nosaltres ens pensem? La societat on vivim no deixa de reflexar aquest tipus de prejudicis que fins i tot s'acaben reflexant en els contes.

Podem explicar els contes d'una altra manera? Podem fer entendre als nostres infants que no tots els monstres són tan horribles com pensem? Per què no canviem de perspectiva i ens empatitzem amb ells? Si ensenyem als nostres alumnes a empatitzar esdevindran éssers més respectuosos.

M'agradaria compartir amb vosaltres un conte que vaig dissenyar farà un parell d'anys per una assignatura de la universitat. Es tracta de la llegenda de Sant Jordi però aquesta vegada explicada en primera persona pel "senyor drac". Aquest conte és només un clar exemple de que no sempre allò que ens sembla dolent ho ha de ser o allò que pensàvem que era bo ho acabarà sent.



Aquí teniu l'enllaç:

https://www.youtube.com/watch?v=KPUnQgDsmPg&list=PL5zQ-AkgX2q79C_rY_Akb1zL1tkDar6sT 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada